Долу маските! Тук си признаваме чувствата. Тук Чувстваме. Тук сме хора - хора, живеещи в една серийна моногамия. Мечтаем, крещим, обичаме, творим и се усмихваме... Всеки ден. Все по-силно. Маскирани не щем! Тук се влиза само по усмивка...





сряда, 22 юли 2009 г.

Оцветявай, усмивчице!


На Любомира

Тя намери сили вътре в себе си,
Ние с вас не вярвахме, че ще успее.
Тя намери острова, намери кея си,
Намери бряг, на който да се рее.

Намери свобода, която тъй й беше нужна.
Намери своя собствен глас и песен.
Намери нейното, разкара чуждото.
Скачайки, прекрачи праг нелесен.

Продължава сега с най-прекрасна усмивка
Пътя си да търси, тръгнала на ново.
Ах, каква съдба, каква картинка.
Оцветявай, живей, красавице... все тъй по Много.

15 коментара:

  1. Ah ah ah kogato cheta proizvedeniqta ti vinagi ima kakvo da kaja, no sega kogato v tqh se e preselilo i chastica ot men ostavam bezmulvna.Sega az sam glavnata geroinq,i zabravih si scenariq. Boje Gospodi Moqta malka Princesa otnovo s nqkolko reda pokaza jivota mi, chuvstvata mi, izjivqvaniqta mi. Kakvo da vi kaja na vsi4ki vas chitatelite - KUSMETLII ste!!! Zashtoto se popadnali v magiqta na edna mlada jena koqto men me nakara da povqrvam v sebe si i da pogledna mnogo navutre v dushata si. Mariq za prav put me nakara sarceto mi da zabie taka ludeshki 4e imah chuvstvoto che shte izhvrukne ot gardite mi. Nima edna usmivka moje da napravi vsi4ko tova shte popitat nqkoi? Da moje , az go zaqvqvam gordo, zashtoto kogato se usmihvash iskreno nezavismo kolkoto stradash ili kakvo prejivqvash, no choveka otsreshta ti ima nujda ot neq, darqvai go! Darqvaite celiq svqt s usmivki i shtastie, vseki ima nujda ot neq. Kazvat che vsqka usmivka e 1 godina jivot- az Kolko li shte jiveq?
    S mnogo uvajenie i obich kam nai vernata mi priqtelka - BLAGODARQ TI! Lubomira

    ОтговорИзтриване
  2. За прьв пьт не6то така да ме докосне не6то така да влезе в сьрцето ми!!!Понякога думите са изли6ни и вси4ко което 4овек може да каже 6те бьде гре6ка!!!
    4овек е голям колкото са големи ме4тите му,Оби4а колкото иска да оби4а.страда колкото сам позволи!!
    Но нима моментното сьстояние се запазва ве4но и вси4ко е само усмивки и голями думи с приятели и приятелки!!!Каде е ли4носта собственото аз????
    браво на вас моми4ета поздравявам ви !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Na mnogoto krasivi momicheta v tozi blog i na vsi4ki ot vas koito sa obichali istinski i sa zagubili po edin ili drug na4in liubovta si iskam da vi pozdravq s edna pesen koqto ne samo vliza v dushata na 4ovek no otgovarq na mnogo vuprositelni!!! Alla puga4ova- milion aleni rozi!!! Naslajdavaite i se

    ОтговорИзтриване
  4. se oshte si te obi4kam , kakto edno wreme az i ti nerazdelni makarche che we4e sig si me zabrawila ; ]

    ОтговорИзтриване
  5. bravo momicheta!!!edinstvenoto neshto koeto shte kaja 4e vie mojete da namerite shtastieto edinstveno v ebaneto i nikade drygade!!!ne mislite za nishto osven za sex!!!Ama mai na dneshno vreme ne e bilo sramno edna jena da e kurva!!!pomislite si hubavo dali sum prav ili gresha!!! Todor Karadjov!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Горенаписания коментар няма да бъде изтрит. Извинявам се искрено на всички читатели на блога ми за това, че позволявам да станете свидетели на бликащата простотия на един човек, който с цялото си безочие дори е написал името си. Оставям коментара само и единствено, за да видите какво представлява простащината, байганьовщината и низостта на някои хора, за съжаление, живеещи в 21 век. Искрено ви моля да обърнете на този коментар повече внимание, за да видите от какво страда българската нация и от какво трябва да се пазите. И още един път се извинявам, че на място за просвета и култура, за изразяване на красивите неща в живота, на душевността и чувствата на човешкия род, ставате свидетели на едни истински битови, селски, низки и готови да ни погнусят, думи!
    Приятно четене, мили мои приятели! Оцветявайте, усмивчици! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Sujelqvam 4e nakarnih krehkoto samo4ufstvie i k........ mantalitet na nqkoi hora

    ОтговорИзтриване
  8. Виждате ли приятели, на какво ставаме свидетели? След цялата помия, изляна от устата на едно младо момче, ни залива още...
    Ето тъжното в случая - младо, здраво момче с нормален живот, таи толкова гняв и неразбирателство в себе си. Страдайки от липса на любов, иначе нормални хора, стигат до такива, меко казано, изкривявания. Наистина съжалявам, че такива съдби и такива деца отглежда нашата майка България. Това беше до читателите.
    А сега до въпросното лице - след като говориш за самочувствие (на което само ти мислиш, че имаш някакво покритие), поне се научи, че думата се пише самочуВствие, не самочуФствие. И в твоя иначе роден език - българския - не съществува дума "съжЕлявам", а съжАлявам. Интернет е пространство, в което всеки, който поиска може да чете всичко, което поиска. Защо, стар мой приятелю, рискуваш да станеш за смях пред цял един свят?
    Разбирам те, не ти е лесно...

    ОтговорИзтриване
  9. Sajalqvam edinsvtveno che v cqlata hubava atmosfera na tozi sait i na tezi proizvedeniq trqbva da se vodi tiha voina molq vi prestanete, Az - qbulkata na razdora nqma da buda. Priqtelkata verna reshila da mi posveti neshto ot dushata si na men a da se oskvernqva po tozi losh nachin komu e nujno? Molq vi ili shte sprete do tyk ili stihotvorenieto shte bude premesteno ne iskam magiqta da bude razvalena. Lubomira Glavcheva

    ОтговорИзтриване
  10. Мила приятелко, нищо няма да бъде развалено, защото (нали помниш?) аз и ти стоим над тези неща. Ще си позволя да цитирам едно мое до болка любимо стихотворение на един от идолите ми Евтим Евтимов, с което да обясня на драгите читатели какво имам впредвид, а именно:

    Високо застани,
    над завист и обида
    над дребните сплетни,
    високо да те видя.

    Hад всичко днес бъди,
    ти, обич синеока,
    звездите са звезди,
    защото са високо.

    Дребните сплетни, завистта и обидата просто не могат да нарушат атмосферата. Просто те не могат да достигнат звездите, нали?
    Честит рожден ден, Любомира! Честит рожден ден, усмивчице! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Blagodarq za milite dumi kazani ot avtorkata na stihotvoreniqta,i na edna ot geroinite!!!
    Naistina tuk ne be nujno da stava ring na napadki i zaka4ki!!!Moq e greshkata 4e to4no tuk i po tozi na4in izrazih mnenie :)
    Sujelqvam krasavici 4e narushih li4noto vi prostranstvo i mqsto za otdih!!!
    Izvinqvam se 4e zamesih avtorkata v tazi nerazboriq!!! Za izvinenie bih iskal da vi pozdravq s edna mnogo golqma pesen na Emil Dimitrov - Ako si dal !!!!! Todor karadjov!!!

    ОтговорИзтриване
  12. явно един човек може да критикува хората, но да не си и признае истината!
    Браво Миме! само това ще кажа, а за обидите към сестра ми нямам думи и немога и да имам ;)
    жалките хора си остават такива!
    все още има хора, които незнаят значението на думата ''курва''.
    само ще кажа леко с убидите!
    Кръстина Главчева

    ОтговорИзтриване
  13. Ponqkoga mila moq priqtelko, edno zdravei ot tvoq strana moje da znachi mnogo za choveka otsresta ti. Ponqkoga prenabregvame vajnite hora zaradi drygi neshta , no te ne sa po vajni ot tova, loshoto e che v sremeja si da postignem neshto mnogo neshta se izparqvat ot suznanieto ni, i za jalost tova stana. Mislq che shte me razberesh kakvo iskam da kaja i shte te pomolq tova Strahotno i magichesko stihotvorenie da se iztrie az ne go zaslujavam tyk! Blagodarq za vsichko Moq Priqtelko!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Понякога, приятелко, хората правят много за приятелите си - днес, утре, догодина... Това става навик... и за двете страни. И тогава при поредното добро дело, вече ответната страна не забелязва, че такова има. Така и днес, и утре, и догодина... И изведнъж идва един ден, в който т. нар. "даващ" е много напрегнат и натоварен, намира 10 минути да потърси ЕГН-то на някой, но тогава този, свикналия да получава, си мисли - ето, тя намери 10 минути, за да направи един трудов договор, а не намери 10 минути да ми каже "здравей". И знаеш ли какво приятелко - хората могат да си помагат, дори и ако не си казват здравей всеки ден. Това не е приятелско задължение, това е изкуствено създадена драма на хора, на които такава им липсва в живота!
    Приятелко, аз няма да ти плащам данък! Имам да събирам!!! ;)
    Оцветявай, усмивчице!

    ОтговорИзтриване
  15. A dobre shte si go saberesh , vsichko shte se vzemesh spokoino, garantiram ti go,az ne go i iskam. A 10te minuti s tqh i bez tqh... Jivota produljava se pee......Kakto i da e blagodarq, samo oshte vednuj te molq nqma mqsto tva neshto tyk!!! Ne sam iskala i ne go iskam tva stihotvorenie posveti si go na EDI KOI SI!!! Imash dostatachno VERNI Priqteli na koito da go posvetish, az nikoga ne sam bila edna ot tqh!!!

    ОтговорИзтриване